Automotive

Călătoriți în Ungaria sau România? Nu uitați de viniete!

Vinietele pentru mașini sunt în vigoare în multe țări europene. Aceasta nu este altceva decât o dovadă de plată a unei taxe de drum, pe care șoferii care circulă pe autostrăzi și drumuri expres sunt obligați să o achite. În unele țări, permisul este necesar chiar și pe drumurile locale, așa că cel mai bine este să cumpărați o vinieta înainte de a vă începe călătoria.

În cele mai multe cazuri, veți întâlni un autocolant care trebuie aplicat pe parbrizul mașinii dumneavoastră, iar apoi puteți călători liber în interiorul țării. În schimb, dacă achiziționați o vinieta online, nu aveți nevoie de un autocolant, iar informațiile sunt stocate într-un sistem central. Taxele pot varia în funcție de locul în care călătoriți, așa că cel mai bine este să verificați toate informațiile înainte de a pleca.

Vinietele în Ungaria

Dacă mergem în Ungaria și intenționăm să călătorim confortabil cu mașina noastră, merită să avem grijă să cumpărăm o vinieta în avans. Vinietele pot fi achiziționate pentru perioada care ne interesează, în funcție de nevoile noastre – fie pentru câteva zile, fie pentru un an.

Cum este cel mai convenabil să cumpărăm o vinieta?

Se pare că putem cumpăra astfel de permise în multe locuri, cum ar fi benzinăriile sau punctele de trecere a frontierei.

benzinării și la punctele de trecere a frontierei. Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți acest lucru înainte de a vă începe călătoria, folosind un sistem online. Astfel veți evita cozile și vă veți înregistra convenabil mașina în sistemul vinietei. Nu uitați că deplasarea în Ungaria fără o vinieta activă poate duce la o amendă.

În Ungaria, vinietele sunt necesare atât pentru autoturisme, cât și pentru remorci și motociclete. Există, de asemenea, categorii separate pentru camionete sau autobuze mai mici.

Care este situația în România?

Atunci când călătorim în România, trebuie să ne amintim că vinietele sunt obligatorii pe drumurile de orice categorie pentru autoturismele de până la 3,5 tone. Doar motocicletele și remorcile sunt scutite de plată. Atunci când cumpărați o vinieta, merită menționat faptul că nu este posibilă modificarea datelor sau returnarea acesteia, astfel încât trebuie să verificați totul de mai multe ori atunci când introduceți datele. Lipsa unei viniete este o problemă destul de mare, deoarece amenda poate fi mare și, convertită în zloți, se ridică până la 4.000 de zloți pentru camioane și aproximativ 400 de zloți pentru autoturisme.

Ca și în cazul Ungariei, România oferă mai multe locuri de unde putem cumpăra vinietele în regim staționar. Cu toate acestea, nu sunt mulți cei care folosesc această soluție. Cele mai populare sunt serviciile online de unde se poate cumpăra o Rovinieta pentru România. Sistemul este foarte comod și în câteva minute putem avea gata permisul de a circula pe drumurile din România.

De ce merită să cumpărați vinietele online?

Alegând să cumpărăm o vinieta online, nu numai că economisim timp și o facem într-un mod convenabil, fără a pleca de acasă, dar ne putem pregăti în mod corect pentru călătoria noastră. Pe site-urile care oferă vânzarea de viniete vom găsi o mulțime de informații utile despre achiziționarea vinietelor în sine, despre categoriile de vehicule și despre reglementările în vigoare în țara respectivă.

Ungaria și România sunt ușor diferite în ceea ce privește categorisirea vehiculelor și taxele, așa că trebuie ținut cont de acest lucru. În plus, site-urile web conțin și sfaturi interesante pentru șoferi, care informează cu privire la reglementările neobișnuite sau la limitele de viteză din zonă.

În cazul unei achiziții online, nu trebuie să ne acoperim mașina cu abțibilduri, care nu numai că nu sunt plăcute din punct de vedere estetic, dar mai târziu sunt greu de îndepărtat și, după cum știm cu toții, lasă urme pe parbriz, care ulterior trebuie curățate corespunzător.

Este interesant de remarcat faptul că vinietele din Australia trebuie cumpărate cu mult timp înainte. Se pare că acestea nu sunt active decât la 18 zile după ce au fost cumpărate, așa că, dacă nu vă pregătiți din timp pentru călătorie, ați putea avea o problemă destul de mare.

Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care călătoresc pentru prima dată într-o anumită destinație. De asemenea, nu uitați că reglementările se pot schimba și sunt greu de ținut pasul cu ele, iar site-urile cu viniete vă permit să obțineți cele mai bune cunoștințe practic într-un singur loc.

De ce trebuie să cumpăr viniete?

Nu este deloc o problemă, ci o comoditate și o modalitate prin care șoferii pot economisi bani. În țările în care există vinietele, plătiți o singură dată și puteți folosi călătoriile oricât doriți în timpul pentru care ați plătit.

În țările în care nu există un sistem de viniete, taxele de drum sunt colectate în mod tradițional – la porțile de taxare. Acest lucru nu este foarte convenabil, deoarece provoacă cozi și plătim separat pentru fiecare taxă de trecere, ceea ce, în majoritatea cazurilor, se dovedește a fi mult mai scump decât achiziționarea unei viniete, mai ales dacă călătorim mult într-o anumită țară.

Dacă călătorim confortabil într-o țară deoarece infrastructura rutieră este suficient de dezvoltată, trebuie reamintit că acest lucru se datorează tocmai banilor obținuți din viniete. În cea mai mare parte, banii sunt direcționați către construcția de drumuri noi, repararea și întreținerea drumurilor existente, precum și către introducerea unor sisteme adecvate pentru a îmbunătăți siguranța șoferilor

Ce date sunt necesare pentru a achiziționa o vinieta?

Acestea pot varia în funcție de țara în care intenționăm să achiziționăm o vinieta, iar în cazul Ungariei și al României, acestea vor fi în principal:

  • Tipul de vehicul pentru care dorim să achiziționăm o vinieta.
  • Numărul de înmatriculare al vehiculului – vinieta este atribuită unui anumit număr de înmatriculare, ea nu poate fi utilizată pentru mai multe vehicule cu numere de înmatriculare diferite
  • Țara de înmatriculare a vehiculului – influențează valoarea taxei
  • Durata vinietei – noi decidem cât timp vom folosi permisul pentru a utiliza drumurile dintr-o anumită țară.
  • Detalii personale – sunt irelevante în ceea ce privește persoanele care vor călători ulterior în mașină, dar sunt necesare pentru a fi completate la comanda online.
  • Tipul de plată – pe majoritatea site-urilor care oferă posibilitatea achiziționării online a vinietelor avem disponibile cel puțin mai multe metode de plată. Acestea includ carduri de credit, paypal sau diverse plăți online legate de site-uri de e-banking.

Cum are loc verificarea vinietei?

Dacă ne gândim că vom putea să ne strecurăm neobservați prin unele țări fără să cumpărăm o vinieta, ar fi bine să scăpăm imediat de astfel de iluzii. Asta pentru că în majoritatea locurilor există controale automate ale vinietei. Camerele de luat vederi și sistemele electronice verifică vehiculele care trec prin zonă și există, de asemenea, controale manuale pentru a stabili dacă călătorul are permisele necesare.

Prin urmare, este esențial să achiziționați o vinieta înainte de a intra în țară sau cel târziu la graniță pentru a evita amenzi mari. Dacă cumpărați vinieta prea târziu, puteți avea probleme.

Cu toate acestea, este suficient să vă planificați călătoria din timp și să cumpărați în mod convenabil o sau România și să călătoriți fără stres.

Rezumat

Atunci când mergeți în țări precum Ungaria sau România, trebuie nu numai să verificați informațiile despre reglementările locale de circulație, ci și să aveți grijă să cumpărați vinietele, care vă vor permite să conduceți legal pe drumurile locale.

Cea mai convenabilă și mai rapidă modalitate de a cumpăra o vinieta este online. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți detaliile vehiculului dumneavoastră, să selectați perioada de timp pentru care doriți să achiziționați serviciul și, după un timp, puteți intra legal în țară.

Cumpărați vinieta pentru Ungaria

Postări similare: