Frumusețe, sănătate și modă

Care este diferența dintre psihoterapie și consiliere?

Psihoterapia și consilierea sunt de obicei considerate terapii interschimbabile care se suprapun în moduri diferite. În anumite situații, consilierea este oferită ca parte a procesului de psihoterapie. Consilierii pot lucra, de asemenea, cu clienții lor într-un mod psihoterapeutic.

Diferența principală dintre aceste două cursuri de tratament terapeutic de comunicare constă în timpul propus pentru a putea fi observate beneficiile. Consilierea se referă adesea la un tratament scurt care se concentrează pe tiparele de comportament. Pe de altă parte, accentul psihoterapiei este de a lucra pe termen mai lung cu clientul și de a trage din intuiția dificultăților și problemelor emoționale.

Ce fac psihoterapeuții și consilierii?

Psihoterapeuții sunt profesioniști instruiți care pot oferi clienților o formă de consiliere. Cu toate acestea, cineva care are calificări similare poate decide, de asemenea, să fie numit în calitate de consilier. În general, un medic care oferă tratament de scurtă durată este numit consilier. Un profesionist cu câțiva ani sau mai mulți ani de pregătire optează să fie numit psihoterapeut.

Termenul de consilier pare mai puțin intruziv pentru publicul larg și este, de asemenea, mai ușor acceptabil în comparație cu ceea ce implică termenul de psihoterapeut. Psihoterapeuții pot apela apoi consilieri pentru a atrage mai mulți clienți potențiali.

Consilierii oferă servicii de comunicare mai specializate, care se concentrează pe oferirea unei structuri întregii experiențe de consiliere. Acesta este motivul pentru care tratamentul dependenței, de exemplu, va fi administrat în etape progresive într-un anumit interval de timp. Cu toate acestea, un psihoterapeut se concentrează pe conștientizarea mai profundă a problemelor emoționale în timp ce privește fundamentul problemei.

Cum să-ți îndeplinești așteptările

Atunci când intră în orice formă de consiliere, o persoană trebuie să aibă un angajament ferm de comunicare deschisă și suferință. Pentru a obține cele mai bune rezultate din această terapie, este important să aveți în vedere forma potrivită de consiliere. Începe vizitând genul de terapeut cunoscut pentru a avea cele mai bune abilități în zona specifică pe care doriți să vă concentrați. Un psihoterapeut, de exemplu, este cea mai bună persoană care vă poate ajuta să abordați probleme și probleme adânci în timp ce un consilier pentru dependențe vă poate ajuta să înțelegeți mai bine problemele de dependență.

Psihoterapia vă permite să examinați gândurile, acțiunile și sentimentele și să învățați să evaluați și să faceți ajustări atunci când este necesar. Între timp, consilierea vă permite să descoperiți dezvoltarea personală și să creați ajustări ale vieții. Cunoașterea diferențelor dintre aceste două tipuri de terapie vă oferă o bună înțelegere a procesului specific utilizat pe durata terapiei. Metodele de terapie de consiliere oferă oamenilor o modalitate de a face față schimbărilor psihologic.

Diferențele cheie

Psihoterapie:

  • Acest lucru vă ajută să înțelegeți mai clar gândurile, acțiunile și sentimentele.
  • Acest lucru ajută indivizii cu probleme psihologice care s-au acumulat mult timp.
  • Acest proces de tratament este pe termen lung și identifică problemele emoționale, precum și fundalul dificultăților și problemelor.

Consiliere:

  • Aceasta este forma ideală de tratament terapeutic pentru cei care pot rezolva problemele și pot înțelege bine starea lor de bine.
  • Acest lucru îi ajută pe oameni să determine crizele și problemele și îi îndeamnă să rezolve aceste probleme, făcând pași pozitivi.
  • Consilierea este doar pe termen scurt și încurajează schimbările de comportament.

Citiți articolul intitulat “Cum ajută maca bărbații.

Postări similare: