Automotive

Ce ar trebui să știți despre supapa EGR?

Supapa EGR sau supapa de recirculare a gazelor de eșapament este una dintre cele mai vitale componente ale motorului autovehiculului dumneavoastră. Această supapă este un tip unic de dispozitiv de control al emisiilor care poate fi găsit în centrul colectorului de admisie și al colectorului de evacuare. 

De obicei, acesta este închis atunci când motorul este pornit. Dar, în momentul în care motorul este sub sarcină și se încălzește, supapa se va deschide în cele din urmă. Acest proces permite ca o anumită cantitate de gaze de eșapament arse să ajungă în colectorul de admisie înainte ca acesta să introducă din nou aer proaspăt în motor.

Supapa EGR
De asemenea, avantajul supapei EGR este că prelungește durata de viață a motorului

Chiar dacă acest pas poate părea contraintuitiv, acesta este motivul pentru care este posibil ca motoarele mașinilor moderne de astăzi să funcționeze mai mult timp și într-un mod mai eficient. Amestecul de combustie păstrează o temperatură mai scăzută de ardere care reduce, de asemenea, emisiile de oxizi de azot sau NOx. Deși gazele de eșapament pot fi foarte benefice, acestea pot ajunge să înfundă supapa după ce se adună în timp. Aceasta poate înfundă supapa și poate cauza multe alte probleme ale motorului. 

Toți experții auto sunt de acord că trebuie să curățați supapa la fiecare câțiva ani. Indicatorul de 50.000 de mile poate fi folosit ca punct de referință pentru a vă anunța când este timpul să faceți curățarea. 

Semnele care arată că este timpul să faceți curățenie

Până acum, aveți deja o idee despre cum funcționează supapa EGR (https://www.silux-auto.it) și de ce trebuie curățată din când în când. Următorul pas este să învățați când este necesară curățarea sau când ar trebui făcută în primul rând. Este un pas important pe care ar trebui să îl cunoașteți, deoarece există mulți oameni care aruncă pur și simplu supapa fără să realizeze că o pot readuce la funcția inițială cu puțină curățare. 

Recircularea gazelor de eșapament (EGR) explicată simplu

Deoarece supapa de recirculare a gazelor de eșapament este legată de emisii, simptomele nu sunt chiar atât de evidente. Cu toate acestea, atâta timp cât știți la ce trebuie să fiți atenți, veți putea să vă dați seama cu ușurință când este timpul să faceți o curățare a supapei.

Postări similare: