Automotive

Ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți atunci când folosiți bicicleta electrică în ploaie

Poți merge cu bicicleta electrică pe ploaie? Ei bine, răspunsul simplu este un mare da. Cu toate acestea, la fel ca orice altceva în lume, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le țineți minte pentru a vă asigura siguranța în timpul plimbării și pentru a vă feri de probleme. 

Nu lăsați bateria și motorul să se scufunde în apă

Acesta este probabil singurul lucru mare și important pe care trebuie să îl țineți minte atunci când vă deplasați cu bicicleta electrică. Bateria bicicletei dvs. se poate scurtcircuita dacă o lăsați să fie scufundată în apă pentru o perioadă lungă de timp. La fel ca și alte vehicule, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că nu mergeți prin apă inundată cât mai mult posibil, în special prin apă în mișcare rapidă. De asemenea, este recomandat să nu vă lăsați eBike-ul afară, expus la intemperii pentru o perioadă lungă de timp. Cel mai bine este să o depozitați acasă, într-un loc uscat.    

Echipamentul corect în condiții de ploaie poate contribui la o călătorie cel puțin mult mai confortabilă. Dar, în cazuri extreme, a avea echipamentul potrivit poate contribui chiar la salvarea vieții dumneavoastră.

Aveți grijă

Să fiți foarte atent unde și cum mergeți cu bicicleta poate părea o chestie de la sine înțeleasă, dar este un lucru care merită repetat din nou și din nou. Atunci când plouă, drumurile pot avea o vizibilitate redusă, pot fi mai alunecoase și vor avea mai multe obiecte neașteptate. 

Alte lucruri la care ar trebui să fiți foarte atenți sunt viteza, frânarea, unghiurile, gropile adânci și bălțile, șinele metalice și liniile albe. 

Utilizați angrenajul corect

Echipamentul corect în condiții de ploaie poate contribui la o călătorie cel puțin mult mai confortabilă. Dar, în cazuri extreme, a avea echipamentul potrivit poate contribui chiar la salvarea vieții dumneavoastră. Pentru a fi mai specific, veți avea nevoie de echipament de siguranță, cum ar fi îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate și lumini. De asemenea, este obligatoriu să aveți o cască de protecție.  De asemenea, se recomandă ochelarii sau ochelarii de protecție transparenți.    

Este, de asemenea, un mare avantaj să reduceți presiunea din anvelopele bicicletei electrice pentru a avea o tracțiune mai bună în condiții de ploaie. Folosirea apărătorilor de noroi pe timp de ploaie vă va ajuta, de asemenea, să vă păstrați ordinea și curățenia bicicletei. A avea la îndemână portbagaje impermeabile și câteva pungi spar silicon sau ziplock este, de asemenea, util pentru a vă proteja obiectele de valoare. 

Curățați punctele bateriei și bicicleta dvs.

O curățare rapidă a bicicletei dumneavoastră electrice după ce ați pedalat sub ploaie poate dura doar câteva minute, dar poate aduce dividende atunci când vine vorba de viitoarele facturi de service. 

O bună curățare vă poate curăța mașina și vă poate ajuta să identificați daunele. Cu toate acestea, există totuși câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a face o mare diferență. 

În primul rând, asigurați-vă că lubrifiați și curățați din nou transmisia și lanțul. Acest lucru este o necesitate dacă nu vă place să alunecați sau să faceți scârțâieli în angrenaje. Dacă vă faceți griji că au intrat impurități în jurul bateriei, puteți scoate bateria, folosiți o cârpă moale și curată pentru a o șterge și luați un detergent de contacte pentru a curăța toate punctele de contact.

Doar pentru că plouă cu găleata nu înseamnă că nu mai puteți renunța la bicicleta electrică. De fapt, acest lucru poate fi foarte distractiv, mai ales atunci când nu ajungeți să vă deteriorați bicicleta electrică sau să fiți implicat într-un accident. 

Postări similare: