Calculatoare și Tehnologie

De ce ar trebui să folosiți certificatul SSL pentru site-ul dvs. web?

„S” în HTTPS înseamnă că aveți certificat SSL. SSL înseamnă Secure Sockets Layer, ceea ce înseamnă că conexiunea dvs. este sigură. Trebuie să vedeți unul pe orice site web care solicită informații personale, în special detalii despre plată.

 Certificatele SSL sunt cruciale. Acest lucru este valabil mai ales dacă executați propriul site. Nu contează dacă aveți un blog mic sau un site web complet de comerț electronic. Veți avea întotdeauna nevoie de certificat SSL la un moment dat. Mai jos sunt câteva dintre motivele pentru care:

Website-ul dvs. va fi mai de încredere pentru utilizatori

Cititorii au încredere în site-urile web mai sigure decât cele care pot fi dăunătoare pentru propriile dispozitive. Ca și alți internauți, verificați dacă site-ul web este în siguranță prin verificarea adresei URL, în special a paginilor de comerț electronic. Mai mulți utilizatori ar utiliza chiar VPN sau rețea privată virtuală pentru a se asigura că se menține un nivel bun de securitate.

Protecția împotriva hackerilor

HTTP este practic protocolul text care trimite informații între dispozitive și site-uri web pe care le vizitați. HTTPs este versiunea sa sigură. Acesta criptează informațiile între cele două, astfel încât datele trimise între pereche sunt scramble, ceea ce o face ilizibilă. Este important dacă introduceți detalii sensibile, cum ar fi parola și cardul de credit. Cu toate acestea, protejează și atacurile MITM. Este atunci când terții ca hackerii interceptă transmisiile între 2 clienți. Fără criptare, cybercriminalii pot afișa pagina web falsă. Linkurile de pe site-ul fals ar putea descărca ceva rău pe computerul tău, cum ar fi malware.

Certificatul SSL nu costă mult

Adăugarea certificatelor SSL este o sarcină de intimidare. Acesta este motivul pentru care site-urile web mici nu o fac și de ce unii plătesc cu plăcere taxe mari pentru o solicitare tehnică obișnuită. Alte gazde web îl fac să pară complicat și penalizează pe oricine nu folosește propriul serviciu SSL. Cu toate acestea, nu trebuie să coste lumea. Taxele potențiale sunt, practic, mai multe certificate pe care le solicitați, dar nu este obligatoriu să predați bani. Uită-te în jur pentru serviciile care fac acest lucru gratuit sau ieftin. Comparați ceea ce oferă și considerați cel mai bun pentru poziția dvs.

Creșterea clasamentului motorului de căutare

Mulți oameni depind de SEO sau de optimizarea motoarelor de căutare pentru a obține un clasament mai ridicat pe Google. Cu toate acestea, căutarea a orice și șansele sunt, multe rezultate pe prima pagină ar avea adrese HTTPS. De asemenea, puteți întreba experți SEO și vă vor spune cât de important este certificatul SSL. Cu certificatul SSL, cititorii nu vor avea doar încredere în tine, ci și motoarele de căutare. Rezultă mai mulți cititori, iar site-ul dvs. va fi mai popular, permițându-vă să vă poziționați la nivel înalt în Google.

Nu contează dacă acționați un blog sau un site web de comerț electronic. Toate site-urile web au nevoie de măsuri de securitate solide. Nu trebuie să subestimați acoperirea site-ului și responsabilitățile dvs. în calitate de proprietar. De asemenea, nu ar trebui să subestimați puterea adreselor HTTPS și criptarea în ansamblu. Este o parte esențială a internetului. Dacă nu aveți unul, este timpul să obțineți un certificat SSL.

Postări similare: