Automotive

De la curent direct la alternativ și direct în mașină

Un convertor auto este un dispozitiv electronic mic conceput pentru a converti ieșirea electrică directă, sau curentul direct, de la o bateria de la mașină în curent alternativ, ce poate fi folosit pentru alimentarea dispozitivelor precum telefoanele mobile și alte dispozitive mici. Majoritatea invertoarelor sau convertoarelor auto sunt proiectate pentru a se potrivi la brichetă, care se află pe consola de bord a majorității vehiculelor și oferă acces ușor la baterie.

La rândul lor, invertoarele sunt conectate în mod normal la cabluri de încărcare sau cabluri concepute pentru dispozitive specifice, în special telefoane sau computere mici. Teoretic, aproape orice dispozitiv poate fi alimentat de la bateria mașinii, dar majoritatea convertoarelor auto sunt destinate doar utilizării scurte și ocazionale. Alimentarea dispozitivelor mari sau utilizarea pe perioade lungi poate epuiza bateria și poate afecta puterea pe care o primește mașina, ceea ce nu este recomandat. Opțiuni mai mari și mai permanente pot fi montate direct pe baterie și legate la mașină, deși acest lucru necesită adesea multă experiență și cu siguranță un cost diferit față de un convertor obișnuit.

Opțiuni mai mari și mai permanente pot fi montate direct pe baterie și legate la mașină, deși acest lucru necesită adesea multă experiență și cu siguranță un cost diferit față de un convertor obișnuit.

Noțiuni de bază: Cum funcționează un convertor auto

Bateriile din majoritatea mașinilor și camioanelor asigură alimentarea vehiculului, precum și a accesoriilor, cum ar fi radiourile și sistemul de iluminat. Când mașina este în mișcare, bateria se încarcă din mers, ceea ce permite un flux mai mult sau mai puțin constant de putere. Această putere arată ca un curent continuu, sau „DC”.

Curentul continuu este perfect pentru dispozitivele alimentate direct de la baterie, dar nu funcționează în mod normal pentru electronicele externe. Lucruri precum smartphone-urile și playerele muzicale necesită în mod normal curent alternativ sau „AC”. Sarcina principală a invertorului sau convertorului este de a converti curentul DC într-o ieșire AC.

Postări similare: