Frumusețe, sănătate și modă

Făină de cânepă: alternativă fără gluten la porumb și grâu

Cânepa este una dintre acele plante incredibile care au fost folosite de secole pentru aproape orice, de la frânghie la îmbrăcăminte, combustibil și chiar medicamente. Făina de cânepă, ca alternativă fără gluten la porumb și grâu, câștigă acum popularitate datorită calităților sale remarcabile și beneficiilor notabile.  

Ce este făina de cânepă?

Unii dintre voi s-ar putea să fie deja familiarizați cu proteinele din cânepă sau chiar au încercat-o în trecut. Este o pudră proteică bogată în nutrienți, alimentată de plante, care conține toți aminoacizii. De asemenea, este abundent în fitonutrienți vindecători, inclusiv minerale, vitamine și multe altele. Făina de cânepă este oarecum aceeași, dar totuși destul de diferită de proteina de cânepă. 

Cânepa este una dintre acele plante incredibile care au fost folosite de secole pentru aproape orice, de la frânghie la îmbrăcăminte, combustibil și chiar medicamente.

Semințele de cânepă sunt presate la rece pentru a extrage uleiurile. Neeliminarea uleiurilor din aceste semințe le-ar face să se transforme în unt de cânepă după măcinare. Cu toate acestea, unele urme ale uleiului sănătos din semințe de cânepă rămân și își găsesc drumul către făina de cânepă. 

Așa-numita prăjitură de cânepă se lasă după ce uleiul este presat din semințele de cânepă. Tortul de cânepă este măcinat ușor pentru a o transforma într-o făină de cânepă densă în nutrienți și cerească.  

Există multe lucruri notabile despre făina de cânepă, iar acestea includ faptul că este: 

  • 100% fără lactate 
  • 100% fără gluten 
  • 100% fără cereale 
  • 100% prietenos cu keto 
  • 100% paleo-friendly 
  • 100% vegetarian/vegan

Beneficiile fâinii de cânepă

Se presupune că făina de cânepă oferă mai multe beneficii remarcabile, iar acestea includ următoarele: 

Nu are gluten

Nu este ușor să găsești făină fără grâu, cereale și gluten. Vestea bună este că făina de cânepă bifează toate aceste caracteristici. Dacă ai intoleranța la gluten sau boala celiacă, cu siguranța te vei bucura de făina de cânepa, alternativă fără gluten la porumb și grâu. De asemenea, este o alegere bună de făină pentru cei care vor să slăbească.  

Just remember that only pure hemp flour is considered gluten-free. Contamination can occur if other crops are grown with hemp seeds. It is a very common concern when the same tools are used for harvesting. See to it that you buy your hemp flour from a reliable source to prevent this issue. 

Bogat în proteine

Făina de cânepă este, de asemenea, o sursă remarcabilă de proteine. Trebuie să vă concentrați pe adăugarea de mai multe proteine în dieta dumneavoastră dacă urmați un stil de viață vegan sau o dietă vegetariană. Majoritatea veganilor și vegetarienilor o fac luând suplimente zilnice. Făina de cânepă are 33% proteine și este un înlocuitor excelent pentru pudra de proteine vegane, deoarece puteți 5g de proteine digerabile la fiecare 2 linguri de făină de cânepă.

Bogat în minerale și vitamine

Făina de cânepă și semințele de cânepă conțin o varietate de minerale și vitamine. Este un lucru bun dacă luați în considerare că făina albă albă nu conține minerale și vitamine.  

Făina decolorată este deja puternic procesată, iar procesul distruge aproape tot magneziul care ar fi putut fi prezent, precum și 80% din fier și aproape toată vitamina E.  

Dar este diferită de făina de cânepă, deoarece nu este supusă unei procesări grele. Înseamnă că menține mineralele și vitaminele, deoarece beneficiile nutritive sunt păstrate pe tot parcursul etapei de procesare. Făina conține fier, calciu, magneziu, potasiu, tiamină, sodiu și alte minerale și vitamine utile.  

Încercați făina de cânepă, alternativă fără gluten la porumb și grâu, și experimentați beneficiile acesteia!  

Postări similare: