Calculatoare și Tehnologie

Pianul Casio oferă multe funcții pentru a ajusta timbrul claviaturii

Panoul din spate include următorii conectori: USB (Tip B). Acest port este folosit pentru a conecta Casio PX-160 la un calculator. Tot ce-ți trebuie este un cablu USB A to B pe care va trebui să-l cumperi separat.

Mulțumită tehnologiei „Plug and Play” nu trebuie să descarci sau instalezi drivere pe calculatorul tău, ceea ce este foarte convenabil.

Odată ce ai conectat pianul la calculator, poți transfera cântările înregistrate din memoria internă către calculator și să încarci fișiere MIDI (până la 10 melodii) pe instrument.

Această conexiune îți permite și să folosești PX-160 pe post de controller MIDI.

Există o varietate mare de programe pentru muzică (GarageBand, Musescore, FlowKey, etc.) care vor extinde considerabil capacitățile pianului în multe moduri (înregistrare, editare, compunere, învățare, etc.)

Conectori Casio PX-160

Line Out R, L/Mono. Jack-ul Line Out poate fi folosit să conectezi pianul la diferite dispozitive externe incluzând amplificatori externi, sisteme PA, mixere, etc. De exemplu, pentru evenimente mai mari, vei avea nevoie de un amplificator extern pentru volum.

Jack-ul Sustain Pedal. Acest jack este folosit să conectezi pedala SP-3 sau orice altă pedală cu plug de ¼ inci. Există, de asemenea, un conector de pedală pe fundul PX-160 folosit pentru a conecta instrumentul la unități cu 3 pedale (Casio SP-33)

Casio PX-160 SP-3 Footswitch

Claviatura nu are porturi MIDI In/Out, dar tot poți să te folosești de conexiunea USB pentru a face schimb de date MIDI.

Accesorri

Casio PX-160 vine cu următoarele accesorii:

  • Adaptor AC (cu cablu)
  • Music Rest
  • Sustain Footswitch (SP-3)
  • Manualul utilizatorului

Stativ

Casio PX-160 nu vine cu stativ. Pianul este destul de compact pentru a fi plasat pe o masă sau un birou, dar nu este foarte convenabil așa că ar trebui să iei în considerare necesitatea unui stativ.

Casio oferă CS-67P, un stativ făcut pentru PX-160 și câteva alte modele din clasa Privia. CS-67P este destul de solid și este o alegere bună dacă vrei o claviatură stabilă și nu planifici să te miști mult cu pianul.

Ține în minte că pianul și stativul cântăresc 21 de kilograme împreună.

Pentru mai multă mobilitate, ai putea să te orientezi după stative în X, care sunt de obicei ajustabile și pliabile.

Postări similare: