Frumusețe, sănătate și modă

Purtarea lentilelor de contact zilnice de unică folosință în mod sigur

Există multe persoane din întreaga lume care poartă lentile de contact zilnice de unică folosință sau pur și simplu numite lentile zilnice. 

Lentilele de unică folosință sunt populare pentru că le puteți scoate și arunca la sfârșitul zilei, astfel încât să puteți purta o pereche nouă și proaspătă în dimineața următoare. Atunci când sunt utilizate corect, lentilele de unică folosință pot promova o mai bună sănătate a ochilor, fără a mai menționa faptul că acestea sunt, de asemenea, convenabile și confortabile. 

Dar, în ciuda diferitelor beneficii asociate cu produsele zilnice de unică folosință, există câteva lucruri pe care trebuie să le rețineți pentru a menține o vedere adecvată și sănătatea generală a ochilor.

Păstrați-vă lentilele de contact departe de gură 

Poate părea amuzant, dar, fie că vă vine să credeți sau nu, există de fapt o mulțime de oameni care fac acest lucru. Îl pun în gură cu scopul de a o lubrifia. În gură există numeroase bacterii care pot ajunge să vă infecteze ochii atunci când vă puneți din nou lentilele de contact. Pentru a fi în siguranță, asigurați-vă că aveți la dumneavoastră o pereche suplimentară de lentile de contact zilnice sau o pereche de ochelari de urgență.

Lentile de contact zilnice - Introducere
Nu puneți lentilele de contact zilnice de unică folosință în gură înainte de a le introduce

Evitați expunerea la apă 

Toate sursele de apă, fie că este vorba de lac, piscină sau apă de la robinet, pot schimba cu ușurință forma lentilelor de contact zilnice, ceea ce poate duce la microabraziuni pe corneea ochilor. De asemenea, apa poate conține bacterii care ar putea compromite sănătatea ochilor dumneavoastră și vă poate face să suferiți de pierderea temporară a vederii sau, mai rău, chiar de orbire permanentă. 

Purtați ochelari de protecție atunci când purtați lentile de contact zilnice
Trebuie să înoți cu ochelari de protecție atunci când purtați zilnic lentile de contact

Nu uitați să purtați ochelari de protecție impermeabili dacă trebuie să intrați în apă cu lentilele de contact. În cazul în care apa ajunge pe lentilele de contact, aruncați lentilele și procurați-vă o pereche nouă. Substanțele chimice, cum ar fi clorul, se vor lega de lentile atunci când lentilele de contact sunt expuse la ele și nu veți putea să le curățați. Aceste substanțe chimice pot să se prelingă pe corneea dumneavoastră și să ducă la iritații. 

Nu introduceți lentilele de contact în ochi după ce ați căzut

Unul dintre avantajele lentilelor de unică folosință zilnice este faptul că acestea sunt mai ieftine pe lentile în comparație cu alte tipuri de lentile de contact. Acest lucru înseamnă că, dacă ați scăpat vreodată o lentilă pe podea sau pe chiuvetă, nu vă obosiți să o puneți înapoi pe ochi dacă nu doriți să vă compromiteți sănătatea ochilor.

Cum să pui un contact în ochi | Depanare | Ochi sensibili

Spuneți nu machiaj pe contacte 

Asigurați-vă că purtați lentilele de contact înainte de a vă aplica machiajul. Dacă aveți reziduuri de machiaj pe mâini, cum ar fi rimelul, pot ajunge să se transfere pe lentilele dvs. 

Cu toate acestea, este de fapt obișnuit ca unele persoane să își murdărească lentilele de contact zilnice cu rimel, eyeliner sau corector. Când se întâmplă acest lucru, scoateți imediat lentilele și folosiți o soluție pentru a le curăța. În caz contrar, le puteți înlocui cu o pereche nouă. De asemenea, poate doriți să evitați să folosiți produse de machiaj rezistente la apă, deoarece, de cele mai multe ori, acestea nu se pot îndepărta de pe lentilele de contact, chiar dacă le clătiți cu o soluție. 

Pentru a vă asigura că machiajul nu ajunge pe lentilele de contact, nu aplicați niciodată rimelul începând de la baza genelor în sus. Aplicați-l, în schimb, de la jumătatea drumului. De asemenea, ar trebui să evitați să aplicați eyelinerul pe pleoapa interioară a ochiului și, în schimb, puneți-l pe pielea de deasupra genelor. 

Nu purtați lentilele de contact înainte de rutina de dimineață

Nu purtați niciodată lentilele de contact dacă nu v-ați spălat pe față sau dacă nu ați făcut un duș înainte. Astfel, lentilele dvs. vor fi expuse la apa de la robinet, precum și la bacteriile din ea. De asemenea, este recomandat să purtați lentilele după ce v-ați uscat și coafat părul. 

Acest lucru este valabil mai ales dacă folosiți fixativ și alte aerosoli care vă pot usca produsele zilnice. De asemenea, spray-ul poate ajunge să acopere lentilele și să lase o peliculă care nu numai că vă va irita ochii, dar vă va îngreuna și vederea. Dacă scoaterea lentilelor este exclusă pentru că vă aflați la un salon, asigurați-vă că închideți ochii în timp ce se folosește spray-ul. 

Nu purtați niciodată prea mult lentilele de contact de unică folosință zilnice 

Ochii tăi se pot deteriora dacă porți lentilele pentru o perioadă lungă de timp, chiar dacă folosești lentile de contact zilnice. Utilizarea zilnică sugerată pentru lentilele de contact este de 14 până la 16 ore, deși medicul oftalmolog poate determina numărul corect de ore în care să purtați lentilele de contact. 

La fel ca alte părți ale corpului, și ochii au nevoie de o pauză. Corneea dvs. primește oxigen nu de la vasele de sânge, ci din aer. Deși purtarea lentilelor de contact pe tot parcursul zilei este sănătoasă, purtarea lor pentru perioade lungi de timp poate scădea semnificativ cantitățile de oxigen pe care le primesc ochii tăi, ceea ce ar putea duce la complicații. Dacă nu vă lăsați ochii să se odihnească, de care au atâta nevoie, s-ar putea să vi se umfle corneea, ceea ce ar putea duce la abraziune corneană și la infecții bacteriene. 

Nu reutilizați contactele dvs. 

Lentilele de contact zilnice de unică folosință sunt destinate a fi aruncate după fiecare utilizare, iar cei care aleg să le refolosească pot risca rezultate periculoase și dureroase. Lentilele de contact zilnice sunt mai subțiri sunt mai fragile și, de asemenea, nu rețin umiditatea atât de bine în comparație cu alte tipuri de lentile de contact. 

Există persoane care încearcă să mărească durata de viață a lentilelor de contact prin utilizarea unei soluții dezinfectante la curățarea lor, apoi prin utilizarea lor timp de câteva zile sau săptămâni. Acest lucru este de fapt problematic, deoarece materialul lentilelor nu permite dezinfectarea constantă. 

Curățarea acestor lentile nu este doar ineficientă, ci poate deteriora lentilele în sine, ceea ce poate crește riscul ca acestea să se destrame în timp ce sunt purtate. Toate riscurile de infecții și complicații nu vor merita niciodată cei câțiva dolari pe care îi puteți economisi prin reutilizarea lentilelor zilnice. 

Frecarea ochilor este o interdicție

Atunci când o lentilă pare că nu este la locul ei sau când ochii se simt uscați sau vă mănâncă, poate fi foarte tentant să vă frecați ochii. Acțiunea de a vă freca ochii, indiferent dacă purtați sau nu lentile de contact, poate cauza probleme oculare pe termen lung. Acest lucru vă poate face să suferiți de vedere încețoșată și poate provoca leziuni ale corneei. În schimb, cereți medicului dumneavoastră oftalmolog picături pentru ochi care vă pot ajuta să vă ușurați disconfortul, pe care le puteți aplica doar atunci când nu purtați lentilele de contact zilnice.

Postări similare: