Automotive

Riscurile defectării pompei de combustibil

Toate componentele unui vehicul au joacă un rol anume. Fiecare component lucrează împreună astfel încât mașina să funcționeze în siguranță. Aceste componente depend unde de alta pentru a face acest lucru. Pompa de combustil nu face excepție. Dacă aceasta nu funcționează corect, poate duce la probleme serioase la îngreaga mașină.

Pompa de combustibil face exact ce sugerează numele. Ea este responsabilă pentru pomparea combustibilului în motor de la rezervor. Datorită acestui rol crucial, pompa de combustibil este o piesă cu care ar trebui să vă familiarizați.

Pompele de combustibil defecte pot afecta grav performanța și controlul mașinii. Dacă raportul dintre aer și combustibil nu e corect, combustibilul nu va ajunge la cilindri, pistoanele nu vor funcționa iar motorul nu va putea mișca mașina.

Ce se întâmplă când se defectează pompa?

Pompele de combustibil defecte pot afecta grav performanța și controlul mașinii. Dacă raportul dintre aer și combustibil nu e corect, combustibilul nu va ajunge la cilindri, pistoanele nu vor funcționa iar motorul nu va putea mișca mașina. Nu e vorba doar de ineficiențe sau autonomie mai mica. Dacă pompa e defectă, mașina nici nu va porni.

Datorită importanței lor, pompele de combustibil trebuie să fie rezistente astfel încât să țină pentru toată durata de viață a mașinii. Se spune că pompele de combustibil pot rezista și 320000 KM. Conform experților, după 160000 KM, pompele se pot strica dacă înlocuiți o piesă apropiată care joacă un rol împortat la motor.

Trebuie să aveți în vedere câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a pompei. 

  1. Umpleți cel puțin o pătrime din rezervor de fiecare data . Dacă rezervorul e aproape gol, acesta se poate supraîncălzi, ceea ce afectează durata de viață a pompei.
  2. Faceți întreținerea regulate a sistemului de alimentare cu combustibil. Asigurați-vă că filtrele de combustibil și sistemul de filtrare sunt verificate și înlocuite după cum e necesar. Veți putea preveni potențialele probleme dacă aveți un program de întreținere. 

Semnele unei pompe de combustibil defecte

O pompă defecte dă multe semne de alarmă spre deosebire de alte componente care de cele mai multe ori vă dau dubii. Se paote să existe o problem cu pompa voastră de combustibil Silux dacă mașina are următoarele probleme:

  • Cum sunt caii-putere? Dacă pompa e defectă, veți observa că mașina are mai puțină putere, accelerează mai greu, și eficiența scade. Presiunea scăzută de la pompă defectă împiedică motorul să aibe raportul de aer și combustibil necesar pentru a oferi putere maximă motorului. 
  • Cum e mașina la pornire? Dacă mașina are dificultăți la pornire, se poate că pompa de combustibil să fie defectă. Dacă trebuie să învârtiți cheia de mai multe ori la pornire sau nu pornește de loc, s-ar putea ca pompa să fie defectă. 

Postări similare: