Călătorii și turism

Scufundați-vă într-un spa cu apă termală pentru bunăstarea voastră

Tratamentele cu apă termală de la spa au o istorie lungă și interesantă, care datează încă din vremea vechilor romani. Echilibrele perfecte dintre terapiile care implică tratamente la rece și la cald sunt renumite pentru numeroasele lor beneficii.  

S-a găsit că apele termale din stațiunile balneare precum Thermana Laško ajută la ameliorarea durerilor generale și durerilor musculare. De asemenea, pot detoxifia pielea, pot crește circulația și pot îmbunătăți metabolismul organismului.

Apele termale sunt, de asemenea, asociate cu o bunăstare mentală mai bună, cum ar fi mai puține zile de boală și o calitate îmbunătățită a somnului. De asemenea, s-a dovedit că tratamentele termale reduc anxietatea, luptă împotriva stresului și vă ajută să vă simțiți mai centrat și mai relaxat.  

Spa-urile termale și terapiile la spa pot face minuni pentru a vă stimula bunăstarea și a vă îmbogăți corpul, mintea și sufletul.  

Dacă încă nu ești convins, iată câteva dintre beneficiile de a te răsfăța în apele termale: 

Tratamentele cu apă termală de la spa au o istorie lungă și interesantă, care datează încă din vremea vechilor romani. Sursă: Thermana Laško

Bucurați-vă de detoxiefiere totală în era digitală

Deoarece apa este implicată în majoritatea tratamentelor spa termale, evident că nu vă puteți aduce smartphone-urile cu dvs. Înseamnă că puteți deconecta și opri zgomotul și distragerile lumii exterioare. Ca rezultat, vă puteți scufunda complet în timpul tratamentului dvs. spa pentru o experiență relaxantă supremă, fără toate aceste tulburări externe.  

Când petreceți timp într-un spa termal, nu vă liniștiți doar mintea pentru că veți fi, de asemenea, cufundat fizic într-o piscină relaxantă. Dacă nu știați, s-a descoperit că plutirea în apă are un efect calmant. Îți oferă spațiu și timp pentru a scăpa de stres, ceea ce te poate ajuta să-ți stimulezi motivația și să-ți construiești puterea mentală.  

Un mod inedit de a vindeca corpul 

Ai exagerat recent cu programele tale de antrenament? Ai suferit de o entorsă după ce ai jucat un meci de fotbal amical? Sau poate ai simțit o durere bruscă după ce te-ai aplecat să-ți ridici alimentele din mașină? Se găsește că tratamentele spa termale ajută la accelerarea procesului de vindecare, astfel încât să vă puteți recăpăta forma maximă cât mai curând posibil.   

Combinația ideală de terapii de răcire și căldură contractă și dilată vasele de sânge pentru a încuraja circulația corectă în tot corpul. Când circulația corpului tău este mai bună, sângele tău poate furniza, de asemenea, mai mulți nutrienți și oxigen tuturor mușchilor tăi și poate ajuta la repararea oricăror daune. Această circulație îmbunătățită înseamnă, de asemenea, că organismul tău va putea arde mai multe calorii mai repede, îmbunătățind astfel metabolismul și mai mult. 

De asemenea, transpirația poate elimina orice impurități din corp pentru a vă curăța și întineri pielea. De asemenea, se găsește că tratamentele cu apă termală ameliorează tensiunea și previn efectele negative ale stresului asupra pielii tale.  

S-a găsit că apele termale din stațiunile balneare precum Thermana Laško ajută la ameliorarea durerilor generale și durerilor musculare. Sursă: Thermana Laško

Nivelurile mai ridicate de stres pot crește cortizolul eliberat de corpul tău. Cortizolul este un hormon care spune pielii să producă mai mult ulei, ceea ce poate duce la mai multe erupții. O experiență spa termală nu numai că va vindeca și combate problemele pielii, dar poate ajuta și la tratarea problemelor chiar de la rădăcini.  

Dar desigur, dacă vrei să-ți vindeci corpul și să-i menții starea sănătoasă, este important să rămâi hidratat tot timpul. Apa reprezintă două treimi din corpul uman și este esențială pentru diferite funcții ale corpului. Deshidratarea poate duce la dureri de cap, digestie proastă, amețeli și oboseală. De asemenea, crește riscul de a face pietre la rinichi și leziuni musculare.  

Acesta este motivul pentru care bea multă apă este primul și cel mai important secret pentru a-ți menține corpul în stare maximă. Dacă îți place să bei alcool sau cafea, reține totuși că ambele sunt considerate diuretice care pot deshidrata în mod natural organismul. Asigurați-vă că reduceți aceste băuturi pentru o piele mai curată, timpi de recuperare mai rapizi și un metabolism mai bun.  

Are efecte de prevenire a bolilor

Vechea tradiție budistă numită mindfulness se referă la concentrarea atenției asupra momentului prezent. În ultimii câțiva ani, mindfulness a fost în fruntea retoricii despre bunăstarea mentală, deoarece tot mai mulți oameni se străduiesc să fie în ton cu sentimentele și emoțiile lor. Mindfulness a fost, de asemenea, asociat cu o sănătate mintală mai bună și se vede că reduce dramatic simptomele de anxietate și depresie.  

Tratementele termale la spa sunt doar câteva dintre practicile pe care le poți include în viața ta pentru o mai bună practică terapeutică a mindfulness-ului. Acest spațiu fără judecăți vă va permite să vă bucurați de o meditație pașnică, care vă permite să vă opriți, astfel încât să vă puteți concentra mai bine și să îmbrățișați momentul prezent.  

Apele termale sunt, de asemenea, asociate cu o bunăstare mentală mai bună, cum ar fi mai puține zile de boală și o calitate îmbunătățită a somnului. Sursă: Thermana Laško

Majoritatea spa-urilor știu că analizați întotdeauna subconștient împrejurimile. Acesta este motivul pentru care design-urile lor interioare sunt adesea planificate special pentru a ușura tensiunea și a induce relaxare. Totul, inclusiv ambianța până la culorile luminilor utilizate, vă va încuraja să vă lăsați grijile și lumea zgomotoasă exterioară la ușă. Acest lucru vă va permite să vă concentrați mai bine asupra acestui aspect critic al rutinei dvs. de mindfulness.  

Îmbunătățește relațiile 

Oamenii, în esență, sunt animale sociale, ceea ce înseamnă că contactul fizic și o companie bună sunt importante pentru bunăstarea generală a unei persoane.  

Dacă petreceți un timp într-un spațiu intim cu alți oameni, cum ar fi la un spa cu apă termală, vă poate oferi ocazia perfectă de a vă conecta cu ceilalți din jurul vostru la un nivel mult mai profund.  

Nu contează dacă este prima oară când vizitezi un spa termal sau a zecea, deoarece încercând lucruri noi împreună, veți avea amintiri legate de acest spațiu și de momentele petrecute aici.  

Din moment ce nu vei avea telefonul la tine, un spa termal este cel mai bun loc pentru a vorbi despre lucrurile pe care le ai în minte. Spațiul intim vă va permite să vă concentrați pe ceea ce contează cel mai mult în relațiile voastre și să comunicați cu oamenii fără a vă folosi dispozitivele electronice. Aceste tratamente vor promova eliberarea de hormoni asociați cu stările de bine precum dopamina, serotonina și oxitocina, care pot spori și mai mult plăcerea experienței tale comune.  

Indiferent dacă doriți să vă întineriți corpul obosit, să vă bucurați de liniște și liniște sau pur și simplu să vă relaxați pentru o căutare bună a sufletului, scufundarea într-un spa cu apă termală ca cea din Thermana Laško vă va permite să vă concentrați mai mult asupra lucrurilor care contează cel mai mult pentru tu.  

Postări similare:

    Nimeni nu a fost găsit