Acasă și echipament

Sfaturi pentru reflectoare LED

LED sau diodă care emite lumină există de mult timp pe piață. De fapt, lanternele și ceasurile digitale le folosesc de mai mulți ani. Cu toate acestea, abia recent LED-urile au fost considerate principala sursă de iluminat în imobile.

Becurile incandescente, becurile consumatoare de curent și ineficiente care au fost considerate standard timp de mai mulți ani, sunt acum pe cale de dispariție. În ziua de azi, acestea sunt acum înlocuite de alternative cu consum mai mic, precum LED-urile. Când treceți această opțiune de iluminare, există mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când căutați un reflector LED

Direcția e propagare a luminii și Unghiurile  

LED-urile sunt mai mult un reflector în comparație cu becurile fluorescente compacte și becurile incandescente. Iluminarea cu LED-uri poate fi considerată mai direcționată, deoarece emite lumină într-o singură direcție. Iluminarea direcționată, sau numită și unghiuri de fascicul sau tipuri de fascicule, este descrisă cel mai bine în grade. Descrie suprafață pe care urmează să o acopere lumina.

Reflector LED

Becurile LED sunt de două tipuri: Reflector încorporat sau BR și Reflector parabolic sau PAR.

Becurile reflectorizante prezintă unghiuri largi de propagare. Asta înseamnă că acestea pot ilumina un punct având o deschidere de un unghi mai mare de 45 de grade. Becurile parabolice reflector pot avea unghiuri de deschidere variabile, între 5 și la mai mult de 45 de grade, mai exact: 

  • 5-15 de grade pentru locurile înguste
  • 16-22 de grade pentru spații normale
  • 23-32 de grade pentru o propagare îngustă 
  • 33-45 de grade pentru o propagare normală 
  • Mai mult de 45 de grade pentru o propagare largă  

Dimensiunea și Culoarea de temperatură  

Atunci când căutați un reflector LED, trebuie să vă rețineți faptul că numerele după PAR și BR reprezintă 1 / 8 dintr-un inch sau diametrul becului. Pentru a afla diametrul, pur și simplu împărțiți numărul la 8. De exemplu, un bec PAR 30 are o dimensiune de 3,75 sau 30/8 inci în diametru.

Există cazuri în care vă trebuie un anumit tip de culoare albă pentru a lumina o cameră. E un lucru bun că un bec LED poate avea temperatura de culoare similară cu cea a becurilor incandescente. Cu toate acestea, fac acest lucru fără a folosi prea mult curent. Acestea pot fi astfel: 

  • 6500K+ – lumină naturală
  • 4100K-5000K – alb rece
  • 2700K-3000K – alb cald

De asemenea, nu ratați următorul articol: Cum să plantați flori în jardiniere mari de grădină

Luminozitate și bază 

Nivelul de luminozitate al unui reflector LED se măsoară nu în putere, ci în lumeni. Watt-i măsoară cantitatea de energie consumată de un bec. Lumenii, pe de altă parte, măsoară luminozitatea becului. 

Video: Top 5 cele mai bune lumini de inundație LED în aer liber în 2019

LED-urile sunt foarte atractive deoarece au un consum relativ mai mic pentru a da aceeași cantitate de lumină ca cea a unui bec incandescent.
Baza luminilor incandescente și a luminilor LED nu sunt similare de cele mai multe ori. Verificați care este baza becurile înainte de a cumpăra lumini LED.

S-ar putea să fiți copleșit de toate aceste detalii, dar este întotdeauna cel mai bine să știți la ce să vă așteptați de la un reflector LED înainte de a face o achiziție. Dar, la urma urmei, nu se poate nega faptul că LED-urile pot ține mult mai mult decât becurile incandescente, vă permit să economisiți mai mult curent și pot pot fi o investiție pe termen lung foarte bună. 

Postări similare: