Sfaturi utile

Webinar Universe – învățare și creștere

Lumea din jurul nostru evoluează, se schimbă și avansează în mod constant, uneori aproape cu o viteză amețitoare. Pentru a reuși nu numai în carieră, ci și în viața privată, este deci necesar să încercăm să ținem pasul cu ritmul. Dar cum să faci asta? Ei bine, este imposibil să știi totul, așa că merită să urmezi mai întâi un curs. Atunci merită să începem călătoria noastră cu un concept numit „învățare continuă”. – învățarea pe tot parcursul vieții.

Învățarea … este importantă?

Învățarea sau dobândirea, actualizarea și asimilarea constantă a cunoștințelor are un rol foarte important în viața umană. Noile informații ne lărgesc viziunea asupra lumii, ne permit să ne optimizăm munca și să păstrăm o viziune echilibrată și actualizată asupra lumii.

În plus, nu putem scăpa de nevoia de învățare constantă, chiar dacă am vrea. Evoluția și schimbarea sunt o parte cât se poate de naturală a existenței noastre, atât la nivel individual, cât și la nivelul societății. În calitate de copii, trebuie să dobândim noi cunoștințe pentru a trece la clasa următoare, iar ca adulți, trebuie să fim la curent cu noile informații, evoluții științifice sau tehnologie pentru a ne face treaba și a funcționa în societate. Așadar, merită să ne obișnuim să dobândim cunoștințe în mod regulat, deoarece este cumva inevitabil dacă vrem să avem succes.

Mai mult, chiar și procesul de învățare în sine ne poate oferi multe beneficii indirecte. În afară de aspecte precum noi abilități sau cunoștințe apreciate de noi și de alții, învățarea constantă aduce beneficii creierului nostru. Interesant este că acest lucru se aplică nu numai copilăriei și tinereții noastre, ci și maturității sau bătrâneții.

Este prea târziu?

Adulții sau persoanele în vârstă, atunci când întâlnesc o oportunitate de a învăța noi abilități sau de a învăța despre conceptul de învățare pe tot parcursul vieții, se simt adesea ezitanți și nesiguri. La urma urmei, cel mai bine este să înveți când ești tânăr; nu este cam târziu pentru asta la vârsta mea?
Această credință este destul de răspândită. Învățarea limbilor străine, de exemplu, se spune că funcționează cel mai bine la o vârstă fragedă, când creierul „încă se dezvoltă”.

Ar putea exista un bob de adevăr în această înțelepciune populară? Există o vârstă limită după care învățarea provoacă mai multe probleme decât aduce beneficii?

Se pare că aceasta este o prostie.
Nu numai că copiii nu învață deloc o limbă mai repede, dar oamenilor mai experimentați le este mai ușor. Acest lucru se datorează unui număr de factori, cum ar fi experiența deja menționată, capacitatea de a ne concentra pentru o perioadă mai lungă de timp și cunoașterea modului în care putem asimila cel mai ușor informații noi.

Convingerea că ar putea fi „prea târziu” pentru a învăța are mai multe surse posibile. Una este convingerea că învățarea este domeniul copiilor și adulților tineri, care ar trebui să dobândească astfel suficiente cunoștințe și abilități pentru a naviga în lume ca adult.

Un alt motiv poate fi aspectul puțin mai practic al faptului că persoanele adulte au adesea mai multe responsabilități și mai puțin timp și energie pentru învățare. Mai ales că pentru mulți dintre noi „învățarea” este asociată cu a sta într-o sală de clasă toată ziua.
În zilele noastre, însă, este mult mai ușor să găsești cursuri de seară și de weekend care necesită doar câteva ore pe săptămână sau… cursuri complet online!

Merită … instruire onlin

Cursurile de formare online sunt cursuri care au loc online, adesea printr-o combinație de finalizare a sarcinilor pregătite, accesarea diferitelor materiale și adesea prelegeri înregistrate sau sesiuni video cu instructorul. Avantajele unei astfel de forme de învățare includ, printre altele, disponibilitatea materialului 24 de ore pe zi, de oriunde și faptul de a nu fi obligat să călătorești la o anumită locație. Drept urmare, de aceeași ofertă poate beneficia de o mamă singură într-un oraș mic, precum și un tânăr bărbat ocupat într-un oraș mare și chiar studenții sau școlarii care doresc să-și completeze cunoștințele.

Desigur, deși are multe avantaje, nu este ideal pentru orice. Cursurile practice sunt din punct de vedere tehnic mai complicate de predat online, de exemplu, iar o persoană fără condițiile de a studia acasă poate beneficia de opțiunea unei locații dedicate pentru curs. Cu toate acestea, cursurile online sunt excelente pentru a învăța stratul teoretic și pentru a „încerca” un subiect la un preț mai mic decât cursurile tradiționale în clasă.

Majoritatea cursurilor de formare online sunt livrate prin intermediul platformelor online, care sunt site-uri web interactive sau aplicații. O singură platformă găzduiește cel mai adesea mai multe cursuri, de la cele pregătite de profesioniști autorizați până la cele scrise de entuziaști vechi și amatori ambițioși. Unele dintre acestea pot fi complet greșite, oferind doar un substitut al cunoștințelor pentru prețul cerut. Deci, cum observați diferența dintre acele cursuri care merită și cele care sunt făcute doar pentru a câștiga bani?

În primul rând, merită să verificați calificările persoanei care a scris cursul. Dacă prețul este destul de ridicat și singura calificare a autorului este de a avea un blog pe jumătate mort, este mai bine să ocoliți o astfel de ofertă.
În al doilea rând, merită să privim descrierea cursului cu un ochi critic. Este coerentă? Ce oferă în mod specific? Autorul promite rezultate nerealiste sau se ascunde în spatele unor fraze fără sens? Cursurile fără detalii nu sunt neapărat rele, dar alegerea unuia poate implica riscuri.

În cele din urmă, puteți opta pentru a utiliza o platformă închisă, unde conținutul este publicat doar de un grup selectat de experți pe un anumit subiect. O astfel de platformă este Webinar Universe.

Webinar Universe – Instruirea dvs

Webinar Universe este o platformă de instruire care oferă webinarii pregătite de experți în domenii relevante. Cursurile oferite constau în cunoștințe solide și actualizate pe teme practice, de la tehnologie la bugetare și îngrijirea corpului nostru. Seminariile web sunt disponibile în mai multe limbi și pe mai multe niveluri. Acest lucru permite profanilor compleți să învețe despre un subiect din interior spre exterior, în timp ce cei familiarizați cu acesta nu trebuie să repete cunoștințele de bază și se pot concentra pe dezvoltarea înțelegerii lor.

Toate materialele sunt scrise în mod clar, introducând termeni mai complecși numai după ce au fost explicați cei de bază, astfel încât studentul să fie introdus fără probleme în subiect. În plus, descrierile webinariilor efective conțin informații exacte, introducând cititorul în realitatea cunoștințelor furnizate în webinar și în diferitele secțiuni ale cursului.

Webinar Universe este o platformă cu un accent puternic pe informații verificabile, actualizate, dezvoltate de experți și livrate oamenilor din orice parte a lumii într-un format clar, ușor de înțeles. Acest lucru permite oricui să facă primii pași către învățarea continuă.

Contrar aparențelor, procesul de învățare nu se încheie cu școala. Învățarea are o funcție importantă în viața noastră de zi cu zi, ajutându-ne să dobândim noi abilități și să ținem pasul cu lumea în schimbare. Cu toate acestea, nu toată lumea are condițiile pentru a se înscrie la tot mai multe cursuri rezidențiale. Astfel de persoane pot fi interesate de cursuri de formare online pregătite de experți, cum ar fi cele oferite pe Platforma Webinar Universe. Verificați-l astăzi și începeți să obțineți cunoștințe valoroase!

Postări similare: